Koorcoaching

Onze zangcoaching voor koren is  energiek en actief. Gericht op muzikale verdieping van jouw koor. Onze coaches werken tijdens deze sessies met zowel koor als dirigent. We zorgen voor een optimale communicatie tussen beide. Een leuke en effectieve workshop voor koren.


Dirigent gezocht!? Veel koren hebben een dirigenten probleem. Het Stembureau helpt graag om een tijdelijke invulling te geven. We kunnen eenmalig langskomen of een wat langer traject afspreken waarbij het koor zich blijft ontwikkelen en door kan blijven zingen. Ondertussen kan er doorgezocht worden naar een vaste situatie.


Mogelijk voor alle zangkoren! Zoals bijvoorbeeld een gospelkoor, mannenkoor, vrouwenkoor, popkoor, kerkkoor, smartlappenkoor of jongerenkoor.


Wij houden ervan om to the point en doelgericht te werken, zodat jullie zangkoor snel resultaten boekt. We kijken welke aanpak het beste werkt voor jullie koor en gebruiken daarbij meerdere zangtechnieken. 

Anders dan anders

Onze koorcoaching voor koren wordt gezien als een normale repetitie. De koordirigent heeft hierbij het heft in eigen hand en bepaalt het repertoire dat behandeld wordt. Tijdens de koorcoaching blijft de dirigent te allen tijde leidend.


Ons advies is om te kiezen voor de stukken die extra muzikale verdieping kunnen gebruiken, of stukken waarbij problemen ontstaan op muzikaal, ritmisch of tekstueel vlak.


Van tevoren spreken we altijd met de koordirigent door of er specifieke wensen en of focuspunten zijn. Deze punten nemen we dan mee in onze koorcoaching.  Hij of zij is en blijft de muzikaal leider van het koor, de coaches nemen deze rol nooit over en zijn er vooral om de koordirigent te helpen.


Mochten er op solistisch vlak wensen zijn voor muzikale verdieping of hulp, dan kan dit na afloop van de koorcoaching tegen gereduceerd lestarief. Wij kunnen solisten op zang-technisch, maar ook op mentaal vlak een helpende hand bieden.

Bekijk de ervaring van deze koordirigent!

En laat je overtuigen.

Deze koren gingen jullie al voor:

Fifteen Beltrum

Musicalvereniging Nieuw Leven

Het Enkhuizer Koor

Popkoor Prestige Breda

Gospelkoor inspiration Harderwijk

Popkoor Prestige Nijmegen

Good News Ommen

Popkoor Prestige Rotterdam

Viswijvenkoor Dulle Griet

Catch 20

The Voices Etten

Mezzoforte Velp

Podiumspektakel Harderwijk

Popkoor Prestige Arnhem

Popkoor Almere

Popkoor Zaanstad

Almost Famous Dieren

Dameskoor Evergreen

En vele anderen....

Coaching voor koren

Tijdens onze coaching voor koren gaan we aan de slag met het eigen repertoire van jullie koor. Tijdens onze koorcoaching geven we veel direct bruikbare tips en we optimaliseren de samenwerking tussen koor, dirigent en eventueel combo of pianist.

  • Onze koorcoach zet het koor op scherp
  • We optimaliseren de samenwerking
  • Een energie boost voor de groep
  • Altijd in samenspraak met de koordirigent