Koorcoaching

In deze power workshop gaan we aan de slag met jullie eigen repertoire. We zetten punten op i'tjes, geven veel direct bruikbare tips en we optimaliseren de samenwerking tussen koor, dirigent en eventueel combo of pianist.

  • We zetten je koor op scherp
  • We optimaliseren de samenwerking
  • Een energie boost voor de groep
  • Altijd in samenspraak met de dirigent

Anders dan anders

‘Wij komen graag langs om samen met de dirigent het allerbeste uit jullie koor te halen!’


Onze koorcoachings zijn zoals gezegd energieke en actieve sessies, gericht op muzikale verdieping van het koor. Onze coaches werken tijdens deze sessies met zowel koor als dirigent. We zorgen voor een optimale communicatie tussen beide.


De coachings worden gezien als een normale repetitie. De dirigent heeft hierbij het heft in eigen hand en bepaalt het repertoire dat behandeld wordt. Ons advies is om te kiezen voor de stukken die extra muzikale verdieping kunnen gebruiken, of stukken waarbij problemen ontstaan op muzikaal, ritmisch of tekstueel vlak.


Van tevoren spreken we altijd met de dirigent door of er specifieke wensen en of focuspunten zijn. Deze punten nemen we dan mee in onze coaching. Tijdens de koorcoaching blijft de dirigent te allen tijde leidend. Hij of zij is en blijft de muzikaal leider van het koor, de coaches nemen deze rol nooit over en zijn er vooral om de dirigent te helpen.


Mochten er op solistisch vlak wensen zijn voor muzikale verdieping of hulp, dan kan dit na afloop van de koorcoaching tegen gereduceerd lestarief. Wij kunnen solisten op zang-technisch, maar ook op mentaal vlak een helpende hand bieden.


Wat zangtechniek betreft hebben wij ook bij koren een open blik. Wij houden ervan om to the point en doelgericht te werken, zodat jullie koor snel resultaten boekt. Techniek wordt hierbij ingezet als middel. Wij kijken graag naar welke manier het best werkt voor jullie koor op dat moment, zonder ons te binden aan één bepaalde techniek.

Bekijk de ervaring van deze dirigent!

En laat je overtuigen.

Deze koren gingen je al voor:


Fifteen Beltrum

Musicalvereniging Nieuw Leven

Het Enkhuizer Koor

Popkoor Prestige Breda

Gospelkoor inspiration Harderwijk

Good News Ommen

Popkoor Prestige Rotterdam

Viswijvenkoor Dulle Griet

Catch 20Deze koren gingen je al voor:


The Voices Etten

Mezzoforte Velp

Podiumspektakel Harderwijk

Popkoor Prestige Nijmegen

Popkoor Prestige Arnhem

Popkoor Almere

Popkoor Zaanstad

Almost Famous Dieren

Dameskoor Evergreen


En vele anderen....